FrameSport/Blue Sport & Workwear prijsuitreiking Westland Topscorers klassement.

Joery Verbeek van VELO krijgt vanavond de handen vol. Al eerder won hij de waardebonnen behorend bij de eerste- én tweede periode. Nu zijn uiteindelijke 29 treffers in 24 wedstrijden ook nog eens goed voor de wisselbokaal en waardebon. Bovendien werd de zaterdagtak van VELO de meest scorende formatie van de regio Westland met 97 treffers. Dat de honderd doelpunten niet werden gehaald, kwam mede omdat GSC ESDO en Hercules uit de competitie werden gehaald. Joery maakte 18 treffers aan de Noordweg en 11 doelpunten in een uitwedstrijd. Hij verdeelde zijn doelpunten over dertien verschillende wedstrijden, waarbij de acht treffers in de wedstrijd tegen HPSV op de tweede speeldag een record betekenden.

2   3

Joery Verbeek is de opvolger van Melvin van der Zeijden van Verburch, die eerder ook voor VELO uitkwam. Melvin viel dit jaar niet zelf in de sportprijzen, maar heeft sinds enkele dagen een andere hoofdprijs in huis met de geboorte van zijn dochter. Melvin is er trots op dat juist Joery Verbeek zijn opvolger is, omdat het doorzettingsvermogen van Verbeek aangeeft. Medici hadden het eerder niet voor mogelijk gehouden, maar Verbeek trok zijn eigen plan. Hij scoorde er kwistig op los en schoot in de noodzakelijke strafschoppenserie tegen Duindorp eveneens raak, waardoor VELO-zaterdag na Westlandia de tweede kampioen werd van de regio Westland en promoveerde naar de derde klasse.

Op de tweede plaats met 19 treffers in 15 verschillende wedstrijden, Jeroen Spruijt van Westlandia. Acht doelpunten werden gemaakt op De Hoge Bomen en elf buiten Naaldwijk. Twee keer was het twee keer raak en eenmaal zelfs drie keer. Het uitstekende seizoen van Jeroen Spruijt trok de aandacht van eredivisionist Sparta, maar Jeroen heeft besloten Westlandia trouw te blijven en geeft voorrang aan het voltooien van zijn studie. Jeroen werd door de lokale media gekozen tot beste Speler van het seizoen en is met zijn doelpunten goed voor de tweede plaats van het topscorersklassement. De hoofdprijs haalde hij met zijn ploeg Westlandia door kampioen te worden van de hoofdklasse A en te promoveren naar de Derde Divisie. Dit seizoen kan er nog een prijs aan worden toegevoegd, maar dan moet Westlandia vanavond eerst afrekenen met FC ’s-Gravenzande en vervolgens op 11 juni met Maasdijk of Lyra.

Op de derde plaats van het FraMe Sport Topscorersklassement is na toepassing van de quotiënten geëindigd: Tom van Veen van Honselersdijk. Tom scoorde 25 treffers in 16 verschillende wedstrijden, maakte 13 treffers op De Strijphorst en 12 doelpunten in een uitwedstrijd. Vijf keer was het twee keer raak in een wedstrijd en twee keer scoorde Van Veen zelfs driemaal. Ook in de nacompetitie is Tom van Veen op dreef voor Honselersdijk, dat op zaterdag 11 juni het seizoen wil bekronen met promotie via de nacompetitie, ten koste van KMD.

Periode-winnaar Yuri Westhoff

Yuri Westhoff van FC ’s-Gravenzande werd winnaar van de derde periode. Hij was goed voor 12 treffers en bezorgde FC ’s-Gravenzande zo mede een plaats in de nacompetitie. Helaas greep de ploeg van Frans Danen naast promotie, omdat een voortvarende start geen goed vervolg kreeg.